I Slavonija svoja skijališta ima

19.01.2021.

16:27

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/HRT

-

-

Foto: - / -

Mnoge Slavonce razveselilo je i malo snijega, a na skijalištu Tominac pokraj Slatine zatekli smo jednog dugogodišnjeg zaljubljenika u skijanje.
I Slavonija ima svoja skijališta - Petrov Vrh pokraj Daruvara, Rezovačke Krčevine nadomak Virovitice, Omanovac na Psunju iznad Pakraca. Mnoge Slavonce razveselilo je i malo snijega, a na skijalištu Tominac pokraj Slatine zatekli smo jednog dugogodišnjeg zaljubljenika u skijanje.

Dovoljno je bilo samo nekoliko centimetara snijega i strastveni skijaš, 72-ogodišnji Borislav Radanović, stigao je na skijalište Tominac, ni dva kilometra udaljeno od središta Slatine. Za neke brdašce koje se tek zabijeljelo, njemu dovoljno za skijajane.

- Puno treba raditi, puno treba sad tu dovršiti i tako dalje. Ja sam došao tu da malo uredim stazu da pripremim s kolegama u Zboru učitelja i trenera Slavonije i Baranje, rekao je Borislav Radanović, tajnik Ski kluba Slatina.

Učitelja skijanja s licencijom slučajno smo zatekli ujutro na skijalištu odlazeći na snimanje u okolicu Slatine. Tu je i prava mala vučnica koja omogućuje Slavoncima da  koliko-toliko osjete čari skijanja.

- Mi redovito održavamo koliko god možemo bez obzira na to bilo snijega ili ne. Mi smo sad ove godine dovršili i osvjetljenje tako da mi možemo imati i dnevno i noćno skijanje, navodi Radanović.

Nabavili su prije nekoliko godina članovi Ski kluba Slatina i ratrak kako bi mogli uređivati vjerojatno najniže skijalište u Hrvatskoj, na samo 200 metara nadmorske visine. Za skijalište se raspituju čim je pao snijeg u ovom dijelu Slavonije.

- Evo zovu me sa svih strana evo recimo Vinkovci, Osijek, Slavonski Brod , Doljnji Miholjac i tako dalje, a šta je nama tu prednost? Što je sjeverna strana recimo Virovitica. Južna strana onda problem im jer oni ne mogu po danu s obzirom na količinu snijega koja je sve manja i manja, dodaje Radanović. Najava južine ražalostila je ljubitelje zimskih radosti. Nakratko se moglo uživati u snijegu koji, nažalost, zbog zatopljenja posljednjih godina postaje sve više egzotičan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!