Morana Zibar, lovkinja u emisiji Potjera, pripremila je za Kod nas doma dva brza i jednostavna španjolska jela, koja mogu biti i samostalan "snack" ili prilog uz neko jelo.
16.03.2021.
11:19
Autor: Kod nas doma/HTV
Morana Zibar, lovkinja u emisiji Potjera, pripremila je za Kod nas doma dva brza i jednostavna španjolska jela, koja mogu biti i samostalan "snack" ili prilog uz neko jelo.
- Jako mi je draga španjolska kuhinja – puno maslinovog ulja, dobrog vina i plodova mora, kaže Morana.
Prvo što nam padne na pamet, kad čujemo naziv tortilla, je vrsta palačinke od slanog tijesta, no u Španjolskoj je to vrsta omleta.
- To je latinoamerički naziv, tortilla se tamo radila i prije nego su Europljani došli, objašnjava Morana.
Za tortillu de patatas, odnosno španjolski omlet, potrebna su samo tri sastojka – luk, krumpir i jaja, uz malo maslinovog ulja i začina. Jede se topla i hladna, a Morana je uz nju pripremila i špinat sa slanutkom.
Pogledajte video:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora