Imali 3 ili 73, učite strane jezike!

09.03.2018.

11:06

Autor: E.L.S./G.Ć/HRT

-

-

Foto: - / -

Nove vještine treba steći u što kraćem roku pa su i škole stranih jezika prilagodile svoje programe tržištu rada i potrebama polaznika.
Stara izreka kaže, učimo dok smo živi. Ovoga puta riječ je o učenju stranih jezika. Koliko vam strani jezik može pomoći na poslovnom planu, ali i u slobodnom vremenu provjerila je naša ekipa.

Znanje stranog jezika otvara nam mnoga vrata, a daje nam i prednost pri zapošljavanju. Upravo zato u posljednje vrijeme škole stranih jezika su pune.

Bilježimo trend povećanja učenja stranih jezika. Ljudi shvaćaju da kroz cjeloživotno obrazovanje mogu postići dodatnu vrijednost kojom na tržištu rada vrijede jako puno više i mogu doprinijeti više. Mogu naći bolje poslove ili u firmama kojima rade, mogu bolje napredovati s obzirom da imaju nove vještine koje su stekli, objašnjava Anita Prka Đurašić, voditeljica škole stranih jezika.

A nove vještine treba steći u što kraćem roku pa su i škole stranih jezika prilagodile svoje programe tržištu rada i potrebama polaznika.

Naša škola preferira intenzivne komunikacijske programe koji traju do 40 sati, ne razvlačimo do 60 sati i ne radimo po polugodištima obzirom da radimo s odraslim ljudima koji rade i kojima je bitno što prije napredovati i što prije usvojiti strani jezik prema nekoj intenzivnoj dinamici i važna je ta komponenta naša konverzacijska metoda koju koristimo na satu, kaže Prka Đurašić.

Ta se metoda svidjela i Martini Benić koja je trenutačno nezaposlena pa je odlučila naučiti njemački jezik, što je dodatni plus u životopisu. Usput je upoznala, kaže i sjajnu ekipu: Mi smo se već jako povezali, od samog prvog stupnja kada smo krenuli. Čak smo si i napravili neke svoje određene grupe gdje si međusobno pomažemo, razgovaramo, pokušavamo što više komunicirati na njemačkom jeziku između ostalog. Ima nas raznih generacija, dosta je zanimljiv sam sat, moram priznati, i ono što je meni nešto najdraže što cijelo vrijeme komuniciramo i napredujemo samim time dalje.

Njemački, engleski, talijanski, francuski ili, u posljednje vrijeme popularan, kineski? Ni s jednim nećete pogriješiti, a pravo vrijeme za početak učenja je sada, bez obzira na to imate li 3 ili 73.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!