15:13 / 23.07.2018.

Autor: T.V./D.Ž./HRT

Indijski veleposlanik: Hrvatska me osvojila ljepotom i ljudima

-

-

Foto: - / -

Veleposlanik Kumar za nekoliko će mjeseci otići iz Hrvatske. Kamo - još ne zna. No zna da će Hrvatska zauvijek biti dio njega i da će joj se sigurno vratiti.
Emisija Dobro jutro, Hrvatska predstavlja ljude koji su zbog posla iz inozemstva došli u Hrvatsku. Otkrit će vam tko su oni i kako su se snašli u našoj zemji. Ovoga puta predstavljamo vam veleposlanika Indije Sandeepa Kumara.

Druga je najmnogoljudnija država svijeta, sedma po veličini. Indija je zemlja u kojoj se govori sto različitih jezika, najviše hindu. Kontrast je vidljiv na svakom koraku, od predivnih plaža do snježnih planinskih vrhova, bogatih gradova i siromašnih sela. Zemlja je to duhovnosti koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Upravo je iz New Delhija, glavnoga grada, u svoju diplomatsku misiju diljem svijeta krenuo Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u Hrvatskoj. U Zagreb je kao veleposlanik došao 2015. Hrvatsku je odmah zavolio. Toliko različita od njegove Indije, osvojila ga je prirodnim ljepotama, no ponajprije su za to zaslužni ljudi. Kaže kako su pravi duh pokazali tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva koje je i sam zdušno pratio. Prije dolaska u Zagreb radio je u različitim misijama, među ostalima u Aziji i Africi.

Ljeto će provesti u Dubrovniku i na Pagu gdje planira obići indijske radnike. U Zagrebu, pak, voli prošetati Gornjim gradom, posjetiti muzeje, ali i popiti kavu na jednom od gradskih trgova.

Veleposlanik Kumar za nekoliko će mjeseci otići iz Hrvatske. Kamo - još ne zna. No zna da će Hrvatska zauvijek biti dio njega i da će joj se sigurno vratiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!