11:46 / 19.03.2018.

Autor: M.Š./HRT

Instrumente zamijenili tenisicama

SO HRT Running Team - Tomislav Vitković, Tajana Valentić, Vedran Kocelj i Marina Podvalej

SO HRT Running Team - Tomislav Vitković, Tajana Valentić, Vedran Kocelj i Marina Podvalej

Foto: - / HRT

Na trećem izdanju Zagrebačkog proljetnog polumaratona, štafetnu utrku trčala je i ekipa HRT-a. Ekipa koju bi samo rijetki očekivali – ekipa sastavljan od članova Simfonijskog orkestra HRT-a.
Na trećem izdanju Zagrebačkog proljetnog polumaratona, štafetnu utrku trčala je i ekipa Hrvatske radiotelevizije (HRT). Ekipa koju bi samo rijetki očekivali – ekipa sastavljan od članova Simfonijskog orkestra HRT-a.

Jedna violistica, dvoje violinista i jedan trubač udružili su snage i izvan radnog vremena te zajedničkim snagama, baš kao i na svakom koncertu, istrčali štafetni polumaraton. Prvi puta.

Tajana Valentić (viola), Marina Podvalej (violina), Tomislav Vitković (violina) i Vedran Kocelj (truba) kao SO HRT Running Team, svladali su 21 kilometar dugu stazu, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, baš kao pravi profesionalci. A dodatni poticaj im je bio i sudjelovanje još jednog orkestralnog tima, onog Zagrebačke filharmonije koji je spremno prihvatio izazov naših simfoničara.

Idejni začetnik okupljanja ove vrijedne i vesele ekipe bila je Tajana. Želja joj je bila okupiti kolege i s njima se družiti ne samo isključivo kroz glazbu te ih potaknuti ih da se zajedno više bave sportom. Marina, Tomislav i Vedran prihvatili su izazov bez prevelikog razmišljanja. Za svoj tim kažu da se sastoji od dvije profesionalke i dva amatera. Tajana i Marina već neko vrijeme rekreativno trče što im, kako kažu, pomaže i da bolje sviraju. Trčeći se opuste, a bolje tjelesna kondicija olakšava svakodnevno sviranje instrumenta.  

Prije polumaratona imali su zajedničke treninge, kao što i prije svakog koncerta imaju zajedničke probe, pa ne čudi da su svoj prvi štafetni polumaraton otrčali bez većih problema. Zadovoljni su postignutim rezultatom. Svoj cilj (zavrišti utrku bez obzira na plasman) su postigli, a baš kao i kada sviraju zajedno, zajedništvo im daje osjećaj da sve mogu lakše i bolje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!