08:53 / 10.02.2020.

Autor: Z.A./D.M./HRT

IZ ARHIVE: Ćiro Blažević - Kad sam bio mali

-

-

Foto: - / -

Legendarni Ćiro, ušao je u povijest kada je s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. osvojio brončanu medalju.
'Trener svih trenera' danas slavi 85. rođendan. Legendarni Ćiro Blažević, ušao je u povijest kada je s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. osvojio brončanu medalju. Uspjehe je nizao na domaćim i stranim terenima, no put do slave nije mu bio lagan.

Donosimo iz arhive reportažu "Kad sam bio mali - Miroslav Ćiro Blažević" emitiranu 1988.

Otac mu je bio čestit, a majka mu je bila "najbolja majka na svijetu". Bio je najmlađe dijete i imao je veliku pažnju braće i sestara. U djetinjstvu je uživao je voziti bicikl bez ruku, a krao bi ocu motocikl. Kad je bio mali razmišljao je kako će postati zubar, ali majka je za njega imala planove - da bude svećenik. U 14. godini "registrirao je svoj afinitet prema lopti i nogometu" i počeo razmišljati da bude Kokotović, Jazbinšek, Cimerman... Ambicija se sve više naglašavala i najveći dio mladosti posvetio je lopti, kaže 'Trener svih trenera'.Pogledajte i što je Voji Šiljku Ćiro Blažević rekao u emisiji "Ljudi smo" emitiranoj 1998. nakon osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu.

- Sav alkohol što sam popio stao bi u jedan deci, tvrdi Ćiro. Porocima je odolio no je li odolio fatalnim ženama? Tko je žena koja mu je obilježila život? Na glasine se nikad nije obazirao, a za sve su, kaže, uzrok novinari. Komentirao je i svoje Vatrene, tko ima puno duha i sluha, a tko posjeduje instiktivnu inteligenciju? I naravno, tu je i legendarna priča o bijelom šalu.

Kako je Ćiro sastavio reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, kojim se načelima vodio i je li predsjednik Tuđman pomogao pri odabiru pogledajte u videoprilogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!