Jazz Valentinovo Lane Janjanin i Matije Dedića

15.02.2021.

11:03

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Jazz Valentinovo

Jazz Valentinovo

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Prvi put zajedno na sceni, naši renomirani jazz glazbenici Matija Dedić i Lana Janjanin priredili su sinoć Jazz Valentinovo. Humanitarni koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu organizirali su Fond 5.5 i zaklada Solidarna, a prihod je namijenjen potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji. 

U dvorani je smjelo biti samo 40 ljudi, pa su te ulaznice bile u prodaji kao vip ulaznice, no koncert se, uz donaciju od 50 kuna, mogao pratiti i putem interneta. Snimku koncerta pogledajte na YouTube kanalu Lane Janjanin:

- Na sreću sam izbjegla jedan i drugi potres ovdje u Hrvatskoj, međutim emocionalno gledano bilo mi je teško što nisam ovdje i što ne mogu na neki svoj način doprinijeti i rekla sam čim se vratim u Hrvatsku, jer sam bila tada u inozemstvu, napravit ću neki koncert. Na kraju se ispostavilo, onako spontano, da ćemo to biti Matija i ja, da će to biti HGZ. Ovo je naš način da se na neki način, da na neki način pomognemo, muzičari smo, radimo to što znamo, kaže Lana Janjanin.

- Lana se toga dosjetila, mi se jako dugo znamo, čak smo jedanput zajedno dijelili pozornicu, u 'PorgY & Bessu', ja sam bio sa svojom majkom, ona je bila sa svojim bendom. Nazvala me i ja sam se odmah rado odazvao jer uz dužno poštovanje, zbilja svim kolegicama, što se tiče kompletne glazbene educiranosti Lana Janjanin je na ovim prostorima apsolutni unikat, ustvrdio je Matija Dedić.

Matija Dedić

Matija Dedić

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!