11:09 / 15.09.2021.

Autor: Vesna Ljubo/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Jesen kuca na vrata, pa u Baranji pripremaju neobičnu zimnicu

Baranjska zimnica

Baranjska zimnica

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Plodovi ljeta i jeseni zovu na pripremanje zimnice. Ljubica i Andrija Bošnjak na svojem OPG-u u Branjinom vrhu, u Baranji, uzgajaju brojno povrće, koje onda pripremaju za zimnicu, ali ne običnu. 

Poznati su, naime, po tomu što povrće "rezbare". Tako se njihove kisele papike u staklenkama "smiju", odnosno na njima rezbare "smajliće". U njihovoj šarenoj zimnici sve je drukčije od tradicionalnog i običnog - sve je nasmijano. Iako više ne idu po sajmovima i drugim manifestacijama, sve uspiju prodati kod kuće.


Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je u Baranji gdje je doznala sve tajne pripreme ukusne zimnice:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!