Vlasta Hržić iz udruge Ekosspiritus Samobor donosi ukusan recept za okrepljujuću juhu od koprive za koju ističe da se koristi kao hrana i kao lijek s obzirom na to da je bogata željezom i vitaminima te štiti organizam od svih štetnih tvari.
06.12.2021.
10:09
Autor: Kod nas doma/HRT
Vlasta Hržić iz udruge Ekosspiritus Samobor donosi ukusan recept za okrepljujuću juhu od koprive za koju ističe da se koristi kao hrana i kao lijek s obzirom na to da je bogata željezom i vitaminima te štiti organizam od svih štetnih tvari.
- Kopriva je samonikla biljka koja raste na humusnom tlu, a mi ju u našem samoborskom kraju beremo do kraja petog mjeseca - početka šestog. Beremo vrhove mlade koprive, lagano sa prstima skinemo gornji vrh tako da ne peče – i od toga radimo juhu. Koprivu operemo, režemo na uske i tanke rezance i stavimo kuhati u vodu. Tome dodamo 2-3 mrkve, oguljeni krumpir i sve zajedno se kuha dvadesetak minuta. Kad su kopriva i krumpir mekani sve usitnimo - i za kraj dodamo domaćeg samoborskog vrhnja! - kaže.
Pogledajte video:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora