Kajakom oko Paga

28.07.2020.

15:43

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Sve je i više turističkih tura koje uz prekrasnu vizuru otoka nude i neponovljiv doživljaj.
Pag je poznat po svom krajoliku koji podsjeća na Mjesec, a ipak je tako privlačan. Odnedavno taj otok možete vidjeti i iz kajaka, kupati se u skrivenim uvalama i doživjeti ga na novi način.

Danas turisti sve više žele vrijeme provesti planinarenju, trekingu, vožnji biciklom. Pogled na paška vrata s jedne takve staze, nazvane Life of Mars,  otkriva svu ljepotu otoka Paga, posebno njegovih uvala. Sve je i više turističkih tura koje uz prekrasnu vizuru otoka nude i neponovljiv doživljaj.

- Sa mora i uz tu tišinu, to je jedan potpuno drugačiji doživljaj, rekao je vodič za kajakarenje Filip Pribilović.

- Uz kajake, koje sad radimo, imamo bicikliranje imamo penjanje, imamo hajkanje, planinarenje. Uz sve to, može se dodati još hrpa toga, rekao je Ivan Vičević, pustolovni vodič.

Prepoznali su to i turistički djelatnici samog otoka. No za malo više u tome bi se trebali prepoznati i iznajmljivači, agencije, ugostitelji.

- To nije jednostavno, to je jedan duži put i naravno da oni koji budu najspretni i najbrži u toj prilagodbi, da će definitivno imati i da će profitirati od ovih turističkih priča, rekla je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ-a Novalje.

Posjetitelji Zrća također pokazuju želju za jednim vidom aktivnog odmora pa bi im trebalo kvalitetno prezentirati ponudu otoka.

- Samo ih treba preusmjeriti. U stvari, napraviti jedan novi turistički proizvod, a to je taj aktivni i gastro turizam, oni se nadopunjuju, rekao je Goran Rihelj sa portala Turizam.hr.

Svi ističu da je ovo jedini ispravan pristup koji bi na otok ponovno doveo stare goste željne novih sadržaja, ali i nove koji će se tek zaljubiti u Pag.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!