Kako i kome prijaviti zlostavljanje životinja?

19.01.2018.

12:10

Autor: DJH/Saša Užarević/T.V.

-

-

Foto: - / -

Novi zakon o zaštiti životinja koji je izglasan prije tri mjeseca uveo je mnoge zabrane zlostavljačkog ponašanja prema životinjama i mnoge pozitivne novosti u zaštiti prava životinja ali problemi zlostavljanja, usmrćivanja, zanemarivanja i napuštanja postoje i dalje.
Kako i kome prijaviti zlostavljanje, usmrćivanje, zanemarivanje i napuštanje životinja? Novi zakon o zaštiti životinja koji je izglasan  prije tri mjeseca uveo je mnoge zabrane zlostavljačkog ponašanja prema životinjama  i mnoge pozitivne novosti u zaštiti prava životinja ali problemi zlostavljanja, usmrćivanja, zanemarivanja i napuštanja postoje i dalje.

O svim tim problemima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali predsjednik Uduge Prijatelji životinja Luka OmanTatjana Zajec, v.d. voditelja Sklonista za nezbrinute životinje Grada Zagreba:


Tornjakicu Inju iz zagrebačke Dubrave 6. prosinca prošle godine, u nedozvoljenom periodu korištenja pirotehničkih sredstava, pogodila je rasprskavajuća raketa, pa je u paničnom strahu pobjegla iz dvorišta.

Psa koji u posljednje tri godine nikada nije sam napustio dvorište, vlasnici su bezuspješno tražili cijele noći. Inja je izuzetno privržena obitelji, pa njezini vlasnici samo mogu zamišljati što je proživljavala kad je bila sama i izgubljena. Vlasnica Vanja Paladin Špinderk kaže kako se boji da Inja strah od pucnjave nikada neće zaboraviti i da će problema biti i sljedećih godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!