Kako izgleda život s lupusom?

30.11.2019.

13:39

Autor: HRT

default error photo
Lupus je sustavna autoimuna bolest, koja zahvaća cijelo tijelo. Imunološki sustav tada ne prepoznaje razliku između stranog sadržaja i vlastitih stanica i tkiva te stvara antitijela koja napadaju sama sebe.
Autoimuna bolest koja napada vezivno tkivo i o kojoj se još uvijek nedovoljno govori je lupus. Uzroke ove bolesti teško je spoznati zbog čega je i prevencija gotovo nemoguća.

Koje simptome nipošto ne smijemo ignorirati, postoje li pomaci u liječenju -  otkrio nam je prof.dr.sc. Branimir Anić predstojnik Zavoda za kliničku imunologiju i reumatologiju KBC-a Zagreb, a kako izgleda život s lupusom rekla nam je Ana Brcko.

Ana je  mlada  ekonomistica koja je prve ozbiljnije probleme sa zdravljem primijetila prije 12 godina. Sve je krenulo s blagim bolovima u zglobovima, alergijom na koži i ispadanjem kose. Tri godine kasnije stanje joj se naglo pogoršalo, a sve je završilo hitnom hospitalizacijom...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!