Kako "novo normalno" utječe na život sportaša

24.01.2021.

17:29

Autor: Kod nas doma/HTV

Sportaši i "novo normalno"

Sportaši i "novo normalno"

Foto: Kod nas doma / HTV

Posljednjih mjeseci protuepidemijske mjere utjecale su na živote sportaša koji su morali preseliti treninge iz dvorana u svoje domove.

No, mnoge od njih to nije spriječilo u pripremama za skorašnja natjecanja – pa tako ni aktualnog državnog prvaka u karateu Dominika Šonje. On kaže da je upravo osjećaj moći i pobjede taj koji ga gura da nastavi s daljnjim pripremama za Europsko prvenstvo.

Srećom, sportaši prve i druge kategorije su od nedavno izuzeti iz protuepidemijskih mjera i dopušteno im je ponovno treniranje u dvorani, tako da Dominikov trener Dario Maravić ima pune ruke posla. Ipak, smatra da će biti potrebno neko vrijeme i dosta prilagodbe da se svi skupa vrate u svoj standardni ritam treninga, kao i da se poboljša financijsko stanje klubova. I kasnije će, kaže, klubovi imati problema jer jednostavno nemaju prihoda i nemaju kako opstati“.

Jelena Pehar, mlađa seniorska prvakinja Europe u karateu, kaže da je sretna što i dalje može trenirati, no međunarodnih natjecanja nažalost nije bilo: 

- Jako se veselim da vidim kako sam odradila ovih skoro godinu i pol dana od početka 'novog normalnog' života. Karate je sastavni dio mog života, i kroz njega gradim sebe, svoje tijelo i um, kaže.

A među onima koji nesmetano treniraju je i Damir Mizdrak, koji se natječe u kategoriji slijepih i slabovidnih. 

- Život sportaša sadrži puno padova i problema i loših vremena, ali kad dođu lijepi trenuci i odlična ostvarenja – to je nešto što ne možete platiti, zato jeste sportaši, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!