11:24 / 02.09.2021.

Autor: Hina/V.M.

Kampanja "Nema maženja bez paženja"

Nema maženja bez paženja

Nema maženja bez paženja

Foto: LightField Studios / Shutterstock

Ovogodišnji Svjetski dan spolnog zdravlja 4. rujna obilježiti će se kroz digitalnu kampanju Nema maženja bez paženja u sklopu poučnog projekta Živjeti zdravo, a cilj je skretanje pozornosti na odgovorno spolno ponašanje, priopćio je u četvrtak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

- Cilj obilježavanja je skretanje pozornosti svih generacija i pojedinaca, bez obzira na spolnu orijentaciju, na odgovorno spolno ponašanje kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje partnera, priopćio je HZJZ.


Obilježavanjem Svjetskog dana spolnog zdravlja ujedno završava ljetna kampanja HZJZ-a #NemaMaženjaBezPaženja koja se provodila od 15. lipnja i tijekom koje su na mrežnim stranicama i društvenim mrežama bile dostupne poučne i korisne informacije o spolnom i reproduktivnom zdravlju.


U sklopu obilježavanja svjetskog dana i završetka ljetne kampanje HZJZ je u srijedu organizirao kviz na Instagramu, u petak će imati digitalno savjetovalište na društvenim mrežama od 11 do 14 sati, a u subotu će objaviti poruke i fotografije svojih ambasadora.


Inače projekt "Živjeti zdravo" sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a voditeljica projekta je dr. Sanja Musić Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!