16:36 / 02.05.2019.

Autor: HRT

Katarina Vrcan - ribarica reprezentativka

-

-

Foto: - / -

A gdje ima ribarica i ribara, ima i ribarskih priča. Poslušajte neke od njih, ovaj put bez prigovaranja.
Život uz more i s morem najbolje poznaju mali ribari, koji su svaki dan kada to vrijeme dopušta na svojim poštama, poznaju svaki kamen, svaku siku, koji znaju more. U malom mjestu Vrboska na otoku Hvaru i danas ih se može sresti. Od onog najstarijeg do najmlađeg.

Među njima su i ribarice - žene koje vole izazove mora i ribarenja. Jedna od njih - Katarina Vrcan, nekoć je osvajala medalje za reprezentaciju Hrvatske. Danas se više ne natječe, nego ribu lovi iz gušta u hvarskom akvatoriju. A gdje ima ribarica i ribara, ima i ribarskih priča. Poslušajte neke od njih, ovaj put bez prigovaranja.

- Ja bih rekla da to nije samo strast, jedna kombinacija i strasti i meditacije. Jedna vrsta meditacije. Plus što je to jedno nadmudrivanje s ribom, jedno natjecanje. Pogotovo u današnje vrijeme gdje je sve teže uloviti ribu i to je izazov. Natječeš se sam sa sobom i s morem. Al ta igra, prije svega, mora biti fer. Jer ovako nešto da ti priušti, moraš ga sačuvati. To je cijeli jedan krug kojeg se treba zatvoriti, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!