09:02 / 27.04.2020.

Autor: I.D./HRT

Knjižnice započinju s radom - novosti

Foto: Lubos Houska/Pixabay/ilustracija

Foto: Lubos Houska/Pixabay/ilustracija

Foto: - / -

Novost iz Knjižnica grada Zagreba je mogućnost online upisa i obnove članstva.
Iz Knjižnica grada Zagreba javljaju da od danas zagrebačke knjižnice započinju s radom za korisnike. Za početak, radit će u manjem obimu - isključivo povrat i posudbu građe, po ljetnom radnom vremenu i na onim lokacijama koje su nakon potresa po procjeni statičara sigurne za korisnike i djelatnike.

Novost iz Knjižnica grada Zagreba je mogućnost online upisa i obnove članstva. Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

Od ponedjeljka 27. travnja 2020. godine, članstvo u Knjižnicama grada Zagreba može se ostvariti ili obnoviti i online putem. Za online upis ili obnovu članstva potrebno je na mail upisi@kgz.hr poslati elektronički ispunjenu pristupnicu, nakon čega slijede upute za uplatu članarine prema važećem cjeniku.

Usluga je dostupna za sve s prebivalištem ili boravištem u Gradu Zagrebu, Zaprešiću te gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji gdje se nalaze stajališta zagrebačkog bibliobusa, ali i sve građane koji se u Gradu Zagrebu školuju ili su u njemu zaposleni, uz predočenje dokaza.

Ravnateljica Višnja Cej je pojasnila kako je ova usluga rezultat želja ispitanika u istraživanjima koja su se sustavno provodila u Knjižnicama grada Zagreba, izuzetno velikog interesa članova koji žele obnoviti članstvo, kao i građana koji nisu naši članovi, a u ovom trenutku su zainteresirani za posudbu e-knjiga.

- Nove okolnosti u kojima su naše knjižnice privremeno bile zatvorene za korisnike samo su ubrzale naše aktivnosti oko online upisa i drago mi je da smo uspjeli savladati sve prepreke te ponuditi građanima novu uslugu, izjavila je Cej.

Sve knjižnice koje su po procjeni statičara sigurne nakon potresa, započinju s radom po ljetnom radnom vremenu i za sad će biti moguća isključivo posudba i povrat knjižnične građe.

Više informacija o radnom vremenu pojedinih knjižnica, usluzi online upisa, kao i svim novostima iz Knjižnica grada Zagreba, potražite na www.kgz.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!