Kolačomati - umjesto miksanja, pritišću se gumbići

14.03.2021.

07:00

Autor: Sara Badžek/Regionalni dnevnik/HRT

Svi sretni i siti

Svi sretni i siti

Foto: HRT / HRT

Varaždincima je sve veći izazov kako odoljeti slatkome. Već nekoliko dana za kolačima posežu na samoposlužnom uređaju, prvom takvom u Hrvatskoj.

Jajomati, mljekomati, medomati prije nekoliko dana dobili su društvo - kolačomat. Svi sretni i siti. Umjesto miksanja, pritišću se gumbići. A vidi se, Varaždinci vole zasladiti život. Kolačomat je već danima prava atrakcija. Prvi kolačomat u Hrvatskoj osvanuo je u kvartu Banfica.

- Ljudi su to prihvatili super. Kolačomat punimo par puta dnevno jer je velika potražnja za kolačima – kaže Kristina Ožura, voditeljica kavane.

Nije sve tako crno u epidemiji - krizna vremena potiču na snalažljivost i nove pothvate. Pa tako i u varaždinskoj kavani koja puni kolačomat svojim slasticama.

- Do ideje je došao direktor, vidjevši da u vrijeme pandemije neće biti dobro, razmišljao je kako da kupci dođu do našeg proizvoda i sjetio se kolačomata – otkriva Ožura.

Izgleda, nisu se iscrpile sve ideje. Varaždinci rado bi još posjetili i pršutomat. A o kilogramima razmišljat će se kasnije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!