16:28 / 27.05.2020.

Autor: Klara Dujmović/Regionalni Dnevnik/HRT

Komar postao prvi boćar koji će predstavljati Hrvatsku na paraolimpijadi

-

-

Foto: - / -

Davor Komar na najljepši je mogući način obogatio svoju sportsku karijeru - plasirao se na Paraolimpijske igre u Tokiju iduće godine.
Davor Komar na najljepši je mogući način obogatio svoju sportsku karijeru - plasirao se na Paraolimpijske igre u Tokiju iduće godine. Bit će to njegov prvi nastup na Paraolimpijskim igrama, ali ujedno i prvi put da Hrvatska na tim igrama ima svog reprezentativca u boćanju.

Zbog mišićne distrofije od mladosti je vezan uz kolica. No, nije posustao. Ostvario je svoj san. Uz obitelj, plasman na Paraolimpijske igre, njegov je najveći životni uspjeh. Boća cijeli život.

- Ispunjava jako puno. Zamislite jednu osobu koja ima 100 postotno oštećenje ruku i nogu umjesto da sjedi ispred televizije, osim ako gleda HTV, ili da sjedi ispred računala. Bolje je da putuje po svijetu, trenira, brine o svom zdravlju, ističe Davor Komar, paraolimpijac.

Iza njega su sati i sati odrađenih treninga, na tisuće izbačenih boća.I deveteročlani stručni tim, sastavljen od kineziologa do psihologa. S proslavljenim boćarem Valterom Ivančićem brusi tehniku boćanja.

- Davor je kao sportaš jako uporan. Čak gledam ga usporedno sa sobom, uporniji je poput mene. Ne bih želio da se to krivo shvati ako je osoba s invaliditetom natprosječno uporna, toliko dovodi do ludila, govori Valter Ivančić, boćar i trener.

Naš je najtrofejniji boćar s invaliditetom. Osvojio je brojna domaća i međunarodna natjecanja. Na paraolimpijske je igre uvršten po svjetskoj rang listi na kojoj je trenutno 12. Kći Žoel sportski mu je asistent, pratitelj, pomagač.

- Ni jednom trenutku nisam požalila oko toga. Moram priznat da uživam prvog dana u tome i da koliko ispunjava mog oca kao sportaša, toliko i mene kao njegovu pratnju, kaže Žoel Komar, kćerka.

Srce je puno, emocije velike. No, Davor ne spava na lovorikama. Već je počeo s pripremama za Paraolimpijske igre u Tokiju 2021.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!