15:34 / 28.11.2020.

Autor: Slađana Bukovac/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Konobari humantarci odrekli se napojnica

-

-

Foto: - / -

Treba se potruditi da djeca dobiju nešto što žele. Ako nemate što staviti na stol za blagdane, javite se, apeliraju konobari humanitarci.
Ugostitelji sljedećih tjedana neće raditi, no u jednom od porečkih kafića odrekli su se napojnica koje su zaradili kako bi za Božić mogli pomoći socijalno ugroženim sugrađanima. U akciju su pozvali sve građane, a donirat će se hrana, odjeća i darovi za djecu.

Vlastiti su posao dugo željeli, i  započeli ljetos, u najgore vrijeme. Ali srećom, nalaze se u dijelu grada gdje uglavnom svraćaju domaći gosti. Ornela se nikad dosad nije bavila konobarstvom, ali u humanitarnim akcijama ima ozbiljno iskustvo još od srednje škole.

- Ovdje se baziramo na našu manču, to varira uvijek, mada sad netko i sam dođe nešto ubaciti u kutijicu. Ima ljudi koji svaki dan puste manču, kazala je suvlasnica Ornela Paljan.

U Poreču božićna rasvjeta još nije upaljena, ali mnogo je onih kojima ulična dekoracija ne znači ništa.

- Svaki dan viđamo ljude po ulicama i kafićima koji ne da prose, nego traže pomoć od ljudi, i onda smo došli na tu ideju da na takav način pomognemo, naglasio je suvlasnik Marko Lesinger.

Na akciju su se već počeli odazivati i brojni građani. Pomoć neće biti novčana, nego će se donirati u prvom redu hranu, a potom odjeća. Već je odlučeno da je potrebno pomoći jednoj obitelji, i trima samohranim majkama. Svi kojima se pomogne ostat će anonimni.

Kada je riječ o poklonima za djecu, inicijatori ove akcije vrlo su ozbiljni. Treba se potruditi da djeca dobiju nešto što žele, a ne bilo kakav paket. Ako nemate što staviti na stol za blagdane, javite se, apeliraju konobari humanitarci. Nemojte šutjeti, i nema vam razloga biti sram.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!