17:05 / 02.05.2019.

Autor: Ana Marušić/HRT

Kornati kup - 735 sudionika iz 14 zemalja

-

-

Foto: - / -

Krenuli su s Murtera. Pa preko Piškere i otoka Žuta, Biograda i natrag. I sve to u šest dana. Stigli su sa svih kontinenata uživati u čarobnim Kornatima.
Za nautičare je sezona odavno počela, a naša obala i otoci ugostili su posljednjih dana sudionike više jedriličarskih regata. Jedna od njih je Kornati kup.

Krenuli su s Murtera. Pa preko Piškere i otoka Žuta, Biograda i natrag. I sve to u šest dana. Stigli su sa svih kontinenata uživati u čarobnim Kornatima.

U regati sudjeluje 110 brodova, odnosno 735 sudionika iz 14 zemalja. Kao i ostali suvremeni turisti, nautičari traže autentični doživljaj kraja koji posjećuju, samo sportsko nadmetanje više nije dovoljno. Među posadama čak dvanaest ih je stiglo iz Rusije.

Sudionici regate možda nisu najveći sportaši među jedriličarima, ali sportskog duha i želje za čim boljim rezultatom ne nedostaje. Tako je uz jednu hrvatsku posadu, naših jeriličara bilo i na brodovima pod stranim zastavama.

Jedrilice su podijeljene u šest grupa, jedna od kojih su katamarani, sve popularnije plovilo među turistima nautičarima. Sportski je dio jednako ozbiljno organiziran kao onaj gastronomsko-zabavni, pa ne čudi da iz godine u godinu raste broj prijava, odnosno onih koji ostaju na listi čekanja. Povećavanje broja sudionika ne dolazi u obzir - organizatori su procijenili da bi to moglo narušiti kvalitetu konačnog rezultata, a s time nema cjenkanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!