08:35 / 20.12.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Počinje kampanja "Dva kotača od zaraze su jača"

Dva kotača od zaraze su jača

Dva kotača od zaraze su jača

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Pod sloganom "Bicikl je rješenje za prometne i epidemijske probleme" Sindikat biciklista u ponedjeljak je pokrenuo kampanju "Dva kotača od zaraze su jača". Do 7. siječnja njome će nastojati potaknuti što veći broj građana da se za vrijeme Adventa što više koriste biciklima.  

Nemojte gubiti vrijeme čekajući u kolonama i kružeći dok tražite parkirno mjesto, sjednite na bicikl na putu do posla ili Adventa i pomozite u smanjenju gužvi, pozivaju iz Sindikata.

Navode višestruke prednosti vožnje biciklom u vrijeme epidemije: pomaže u održavanju fizičke distance, smanjuje pritisak na javni gradski prijevoz i stvaranje gužvi u prometu, čuva vrijeme i novac, povećava psihofizičko zdravlje i radnu efikasnost te smanjuje onečišćenje zraka.

Građane pozivaju da im svoje fotografije vožnje biciklom šalju na Facebook eventu ili da ih podijele na društvenim mrežama uz hashtag #zgazimozarazu.

Kampanja poticanja korištenja bicikla sufinancirana je iz Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Sindikat biciklista poručio je svim lokalnim vlastima da biciklističke prometne površine moraju redovito održavati i očuvati njihovu prohodnost kako bi vožnja bila sigurna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!