Označavanje biciklističke rute na splitskome Žnjanu i Trsteniku

19.04.2021.

21:13

Autor: Tatjana Lisičin/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Nastavlja se označavanje biciklističkih staza i ruta

Nastavlja se označavanje biciklističkih staza i ruta

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Odlična vijest za sve veći broj ljubitelja vožnje biciklom u Splitu! Nastavlja se označavanje biciklističkih staza i ruta u sklopu gotovo 14 milijuna kuna vrijednog projekta "Biraj biciklu!" Nakon što je obnovljena 2 kilometra duga dionica u dijelu Marjanske šume, počelo je označavanje prometnica i šetnica uzduž južne obale grada.

S označavanjem biciklističke rute počelo se na splitskome Žnjanu i Trsteniku. Posla je mnogo. Označiti treba oko 4 kilometra obale, od Rive do Žnjana. Postavit će se uglavnom vertikalna signalizacija koja će biciklistima osigurati sigurnu vožnju. Nastavak je to projekta koji se provodi od ožujka 2020. Radove sufinancira Europska unija.


- Riječ je o gotovo 14 milijuna kuna, od kojih je bespovratno više od 10, koje predviđa daljnji razvoj biciklističke infrastrukture, a koja je nastavak prethodnog projekta koji je iznimno uspješan i koji je gradu donio na 51 postaja kako električnih, tako i običnih bicikala, rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.


Split postaje biciklističko središte bez premca u ovome dijelu Europe, zaključuje splitski gradonačelnik. Sigurna i označena trasa razveselila je Splićane.


- Odlično. Radujem se jako. I za sve je dobro da bude osigurano. Za starije ljude da mogu pričati mirno kad hodaju i za ljude na biciklu. Mi redovito idemo ovuda i bit će lijepo, komentirala je jedna građanka.


U sklopu projekta označit će se nekoliko glavnih gradskih prometnica. Izradit će se analitička podloga za uspostavu integriranog sustava biciklističkih prometnica na području Urbane aglomeracije Split koja obuhvaća i sedam okolnih gradova i općina. Radovi na ova četiri kilometra završit će za desetak dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!