Kuglice dobrih želja

27.11.2019.

15:49

Autor: Željka Lopac/HRT

default error photo
Ove je godine Udruga studenata biotehnologije, koja organizira akciju, pripremila tisuću kuglica.
Humanitarna akcija "Kuglice dobrih želja" već se četvrti put organizira u Rijeci. Prihod od prodaje namijenjen je za kupnju kombija prilagođenog za prijevoz osoba s invaliditetom, te Azilu za pse.

Lara je s bakom došla na Korzo. Prva želi kupiti kuglice jer lani nisu stigle na vrijeme - sve su već bile rasprodane.

- Poželjet ću nešto lijepo. I kupit ću 3 kuglice. Za mene, moje bratiće i sestričnu - kaže djevojčica.

Novac je ubacila u kutijicu, a namijenjen je za pomoć Azilu za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka. Zatim je ušla u vatrogasnu košaru kako bi svoju kuglicu objesila na najviše grane. Ovo je jedina takva akcija u Hrvatskoj, pa je stoga i atrakcija. Prvu je kuglicu dobrih želja na bor stavio riječki gradonačelnik.

- Jedna je želja bila opća i tu vam mogu reći - pun proračun, a druga je privatna i tu ću zadržati za sebe - kaže Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

Ove je godine Udruga studenata biotehnologije, koja organizira akciju, pripremila tisuću kuglica.

- Prošle godine su planule kuglice u dan i pol. Ove godine smo ih pripremili još više i pozivamo sve ljude da uz simboličnu donaciju - 20 kn za azil za pse ili za specijalizirano vozilo za osobe s invaliditetom, dođu, doniraju, napišu svoju želju i objese na bor - poziva Renata Singolo, članica Udruge studenata biotehnologije.

U svakoj je kuglici napisana nečija želja, a s obzirom na to da je lani božićno drvo na Korzu bilo premaleno za sve želje, ove će se godine kuglice stavljati i na bor na Trgu Grivica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!