09:39 / 05.02.2018.

Autor: DJH

Laura Bartolić - najbolja volonterka Dumovca

-

-

Foto: - / -

Laura će volontirati i dalje jer kada je u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja, teško je ne zamijetiti vedrinu i radost u njezinom pogledu.
U skloništu za nezbrinute životinje Dumovec trenutno ima 25 stalnih i 10 povremenih volontera. Među njima je i studentica iz Zagreba, Laura Bartolić, koja je proglašena najboljom volonterkom Dumovca za 2017.

Definitivno mislim da su psi najbolji čovjekovi prijatelji. Mislim da će zauvijek ostajati ta titula, kaže Laura Bartolić, studentica druge godine dizajna koja ljubav prema psima gaji od najranije dobi. Četveronožni prijatelji oduvijek su bili prisutni u njezinoj okolini.

U skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba, koje se nalazi u malenom naselju Dumovec, na samom istoku grada, volontira nepune dvije godine. Tamo ide nekoliko puta na tjedan. Šetamo uglavnom pse, neki se boje, neki su nepovjerljivi. Kroz igranje steknu povjerenje. Po ljeti ih znamo okupati, stavljamo im dekice kad je hladno. Grickalice dobiju. Svašta radimo s njima, ovisi što koji pas treba, otkriva Laura.

Za svoje vrijedno zalaganje Laura je itekako zaslužila priznanje najbolje volonterke Dumovca.

Nazvala me koordinatorica volontera i rekla da sam nominirana, osjećaj je bio predivan. Odlučili su jednoglasno da sam ja volonterka godine. Nitko to ne radi zbog nagrade, ali lijepo je znati da se taj trud priznaje. Ima još dobrih volontera, svi zaslužujemo tu nagradu, evo ja sam imala sreće da su mene odabrali, ispričala je.

U Dumovcu trenutno boravi više od 200 pasa. Neki od njih u azilu znaju provesti i nekoliko godina.

Laura će volontirati i dalje jer kada je u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja, teško je ne zamijetiti vedrinu i radost u njezinom pogledu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!