18:38 / 12.09.2018.

Autor: T.V./HRT

Leptir mašnama osvaja svijet

-

-

Foto: - / -

Ekipa emisije Kod nas doma posjetila je kreativnu Vanesu Tipuru koja ručno izrađuje leptir mašne.
Sve počelo na fakultete. Katarina Talian, Vanesa Tipura i Marija Šulc studirale su zajedno na Ekonomskom fakultetu, sprijateljile se, izlazile i jednom takvom prigodom došle na pravu poslovnu ideju.

Na tematskoj Bondovskoj večeri kao tema razgovora nametnula je leptir kravata kao je cool modni dodatak koji, kako su mislile ove djevojke, nije dovoljno zastupljen i ne bi trebao biti isključivo rezerviran za mušku garderobu. No, nigdje nisu mogle naći zanimljive ženske leptir kravate pa su ih počele izrađivati same. I tako je sve krenulo...

I nastavilo se u njihovu kreativnom carstvu. Taj isprva usputni studentski poslić razvio se od izrade leptir kravata za prijatelje, u izradu kravata za prijateljeve prijatelje pa prijatelje tih prijatelja, a zatim i za ljude diljem svijeta.

Vanesa je nakon nekoliko godina ostala sama u projektu i sada kao jedina vlasnica posao obavlja uz pomoć tri studentice koje joj pomažu u izradi proizvoda.

Ekipa emisije Kod nas doma posjetila je kreativnu Vanesu Tipuru koja ručno izrađuje leptir mašne: 

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije emisiju Kod nas doma možete pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!