10:24 / 05.05.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Leskovar, Zadro i Çeku sa Zagrebačkim solistima za Banovinu

Petrit Çeku

Petrit Çeku

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U povodu 160. obljetnice osnutka, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizirala je Donatorski koncert za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline.

Nastupili su Zagrebački solisti i njihovi gosti - violončelistica Monika Leskovar, sopranistica Martina Zadro i gitarist Petrit Çeku.


Zbog epidemioloških mjera, koncert je održan bez nazočnosti publike, a mogao se pratiti u izravnom prijenosu na Trećem programu HTV-a te na platformi HRTi gdje možete pogledati i snimku koncerta.

- Prvo me raduje što sviramo, i što imamo sjajan cilj. Za mene je to jako važno jer ljudi kvalitetno žive uz kulturu, a kultura je jako povrijeđena, rekao je Petrit Çeku.


Martina Zadro rekla je da je izuzetno zahvalna i sretna što kroz svoju profesiju može doprinijeti poboljšanju strašne situacije u kojoj su se građani Banovine našli, i kroz duhovni način ponuditi utjehu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!