Objavljeno: 14. srpnja 2019., prije više od godinu dana
Autor: Dorina Tikvicki/V.K./HRT
PODIJELI
-
Foto: - / -
Ližnjanska vala Kuje u lijeno ljetno poslijepodne. Na pravu mjeru zagrijana za tradicionalnu ribarsku noć, ove godine s važnom porukom: Jedimo više ribe!!!
Ližnjanska vala Kuje u lijeno ljetno poslijepodne - na pravu mjeru zagrijana za tradicionalnu ribarsku noć, a ove godine s važnom porukom: Jedimo više ribe!
- Riba spada u mediteransku prehranu, a mediteranska prehrana je uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine. Živimo na moru, bilo bi šteta ne konzumirati ribu, naglasila je Natali Palko Zirdum, direktorica TZ Ližnjan.
Šjor Dorić za statistiku ne mari. Ribu slabo jede, škampe još i manje. Vjerojatno mu je dosta što ih 20 godina lovi na Kvarneru.
S prvim mrakom njih šarolikih 11 već je dobrano poodmaklo u pripremi jela. Uvjereni kako su upravo u njihovome loncu sve slasti i mirisi mora i dakako, pobjednički brodet! Opuštena publika čezne tek što prije omastiti brk, a dok se čeka valja ponešto naučiti o filetiranju ribe.
HRT koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi Vam pružio bolje korisničko iskustvo o čemu više možete pročitati OVDJE. Ako ne želite dopustiti da HRT na vaše računalo upisuje kolačiće, možete to spriječiti postavkama Vašega internetskog preglednika.