Regata na Lokvarskom jezeru

30.05.2021.

07:00

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/I.H./Dnevnik/IMS/HRT

Regata na Lokvarskom jezeru

Regata na Lokvarskom jezeru

Foto: Dnevnik / HRT

Prekrasno Lokvarsko jezero koje je bilo domaćin već 62. Primorsko-goranske veslačke regate, koja je okupila 300-tinjak mladih veslačica i veslača iz cijele zemlje. Sjajna prigoda za sportsko druženje, ali i još jedno upoznavanje velikih turističkih potencijala Gorskoga kotara. 

Neuobičajena gužva na predivnom Lokvarskom jezeru. Više od 300 veslačica i veslača iz cijele Hrvatske okupilo se na 62. primorsko-goranskoj regati. 


Mnogi od njih prvi su put ovdje. Nakon pandemijske godine i nemogućnosti treniranja, ovi mladi sportaši jedva su dočekali povratak svom uobičajenom životnom ritmu. 


Na Lokvarskom jezeru svi su pronašli svoj kutak za uživanje. To je i bila želja turističkih djelatnika koji su prepoznali važnost sportskih natjecanja u goranskome kraju. 


- Taj potencijal razvoja rekreativnog sporta i sportskih aktivnosti je nevjerojatan. Izuzetno nam je drago da se u Lokvama održava ovo natjecanje, rekao je Petar Hrg iz TZ Lokve. 


Organizator, riječki Veslački klub Jadran, nada se da će ova regata za sve takve klubove u zemlji postati tradicionano mjesto natjecanja i druženja. 


Zeleno-plavo umjetno Lokvarsko jezero idealno je za šetače, bicikliste, planinare i prava turistička atrakcija u srcu Gorskog kotara.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!