17:41 / 19.12.2020.

Autor: Melita Šare/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

Mala poduzetnica za cijeli svijet

-

-

Foto: - / -

Kojekakvi treninzi za održavanje forme također su se preselili na internet, a jedno zadarsko iskustvo donosi Melita Šare.
Mnoge smo navike promijenili tijekom epidemije, ali ne i potrebu za svim onim što nam život čini lakšim i ugodnijim. Kojekakvi treninzi za održavanje forme također su se preselili na internet, a jedno zadarsko iskustvo donosi Melita Šare.

Vježbanje je za Idu Štulić život. To je njezina dnevna rutina. No, od sporta i živi. Otkad su se zatvorile sportske dvorane, s kolegicom je otvorila privatni YouTube kanal, koji naplaćuje.

- Plaća se, al je to zapravo pola mjesečne članarine koje imamo kad radimo u dvorani. Imamo materijala online, snalazimo se kako znamo, do prije desetak dana smo radili u dvorani. Moja dvorana ima 300 kvadrata i imala vam je oko desetak ljudi, kaže Ida.

I tako su tijekom pandemije snimile i montirale desetke videa. Dovoljna je prostirka, držač za metlu, sve što se nađe doma i nekoliko klikova mišem.

Ida se snalazi kako zna. U prosincu je od države dobila 4000 kuna za listopad. Online treninzi i nisu neka zarada, no, zahvaljujući upravo privatnom YouTube kanalu tržište joj je sada cijeli svijet.

- Nešto je dobro u cijeloj toj priči, što se možete proširiti na druga područja, evo imamo curu iz New Yorka koja vježba s nama te iz Slovenije neke klijente, kaže Ida.

Tko zna, možda upravo zbog pandemije, na kraju Ida ostvari, ovaj put, poslovnu formu života jer u onoj tjelesnoj ionako je cijeli život.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!