Malo pravo, malo krivo, kao i u životu

05.11.2021.

07:00

Autor: Regina Zubanović/Regionalni dnevnik/HRT

Radionica pletenja

Radionica pletenja

Foto: HTV / HRT

Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije - ponovno su organizirane radionice pletenja u splitskoj Info zoni, za koje vlada veliko zanimanje. Besplatne su, plete se svako poslijepodne desetak dana, a polaznicima je osiguran i materijal. Bili smo ujutro s dijelom polaznika.

Malo pravo, malo krivo, kao i u životu. Tako je na radionici pletenja.

- Na radionici je prvenstveno druženje, moje iskustvo i njihova mladost idu zajedno. Nauče osnove, a onda svatko od njih ima želju svojih 10 prstića uposliti. Mi u par sati odmah naučimo osnove, objašnjava Maja Krstić, voditeljica radionice pletenja.

Nakon prvog ispletenog šala, svi su spremni svoju želju i kreativnost uplesti u što god požele. Novi modni detalj, nešto toplo za sebe ili drage osobe.

U vrijeme nastave na daljinu upletu se na radionici i mladima toliko potrebna nova poznanstva.

- Ja sam došla ovdje podružiti se malo, iz Samobora sam pa mi je ovo prilika za socijalizaciju i usvajanje nove vještine, ističe Klara Iveković, polaznica radionice pletenja.

Radionica pletenja je hit, za 12 mjesta bude i po 400 prijava.

- Čini mi se da je zadnjih 5 godina, koliko radim s njima, pletenje "in" kod mladih žena, ali i muškaraca, tako je među 11 polaznica i jedan muškarac, otkriva Maja. 

Opuštanje uz klupko vunice i pletaće igle sigurno je vrijedno koliko i predmet koji se isplete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!