15:33 / 26.12.2020.

Autor: Franka Jović Tonkli/Dnevnik/HRT

Maratonom prikuplja novac za dječju onkologiju

-

-

Foto: - / -

Kristijan Sindik, maratonac i bivši onkološki bolesnik, u veljači će u svjetskom Tjednu borbe protiv raka u sedam dana istrčati čak sedam maratona. Svakim će kilometrom prikupljati novac za Odjel dječje onkologije splitskog KBC-a.
Splitski maratonac Kristijan Sindik, i sam bivši onkološki bolesnik, u veljači će u svjetskom Tjednu borbe protiv raka u sedam dana istrčati čak sedam maratona! I sa svakim će kilometrom prikupljati novac za Odjel dječje onkologije splitskog KBC-a. Priprema se svakodnevno.

Ni blagdan ni bura nisu Kristijanu otpuhali volju da, kao i svaki dan, trenira za veliki pothvat - "Zlatnu vrpcu - 7 maratona u 7 dana". Današnjih 10 kilometara koračić je u odnosu na 295 koliko će istrčati početkom veljače. I to ne sam.

- Sedam maratona između 2 grada za koja sam vezan korijenski i emotivno, to su Split i to je Tivat u Crnoj Gori, rekao je Sindik.

Dobri ljudi kupuju kilometre i tako doniraju novac. Zlatna vrpca povezala je, čini se, zlatna srca jer, iako je utrka za dva mjeseca, već je kupljeno više od 230 kilometara! Sve uplate idu izravno splitskoj onkologiji. Borba s rakom bila je i Kristijanov najteži maraton.

- Cijeli život se bavim sportom, a eto, i ja sam malo nastradao po tom pitanju. Prije 4 godina mi je otkriven metastatski karcinom testisa kojeg sam uspio do sada uspješno riješit, govori.

S Kristijanom danas po Splitu trče najsrčaniji. I to rutom koja ima oblik srca. Da nije koronavirusa, imali bi splitski trkači danas Božićno-novogodišnju utrku, ovako trče u pandemiji osmišljenom dionicom - sa Splitom u srcu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!