15:51 / 04.12.2018.

Autor: I.B./E.L.S./HRT

Margareta Krstić izlaže jaslice u Vatikanu

-

-

Foto: - / -

Izložba u Vatikanu otvara se u petak, a očekuje se više od 100 tisuća posjetitelja.
Inspiraciju u domaćoj baštini pronašla je grobnička umjetnica Margareta Krstić koja 13. put izlaže na Međunarodnoj izložbi jaslica u kulturi i tradiciji, ove godine u Vatikanu. Svoje je jaslice prije samog puta pokazala našoj ekipi.

Po struci ekonomistica, u duši umjetnica, Margareta Krstić, već više od dvadeset godina inspiraciju za svoje radove pronalazi u tradiciji i povijesti svoje Grobinštine. Međunarodni ugled stekla je ciklusima - Kako su živjeli naši stari, Marijanskim te jaslicama koje je izlagala u Italiji, Poljskoj, Srbiji, Sloveniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Napravila je, kaže preko 3500 skulptura, od toga oko 20 jaslica. Ovogodišnje su moderne, obična trakota bez lica i slikarije. A svoje će mjesto, sad već tradicionalno, naći na najpoznatijoj izložbi jaslica u svijetu. Izložba u Vatikanu otvara se u petak, a očekuje se više od 100 tisuća posjetitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!