Marina je prvakinja svijeta u ribolovu s obale

23.06.2019.

14:22

Autor: Klaudija Modrić Plantarić/E.L.S./HRT

default error photo
Marina je prvakinja svijeta u ribolovu s obale. Ekipno se već šest puta penjala na svjetsko postolje, ovoga puta zlato je samo njezino.
Lovranka Marina Mavrinac Matulja - u Južnoafričkoj Republici osvojila je titulu svjetske prvakinje u ribolovu u pojedinačnoj konkurenciji.

Marina je prvakinja svijeta u ribolovu s obale. Ekipno se već šest puta penjala na svjetsko postolje, ovoga puta zlato je samo njezino.

Godina za godinom, Marina je skupila 36 godina aktivnoga bavljenja ribolovom. Trenirala je i jedrenje; u međuvremenu rodila troje djece. Iako uvijek pri vrhu, Marini je trebalo punih 18 godina da se vrati u hrvatsku reprezentaciju. U vrijeme izborništva svojega sumještanina Srećka Šobota osvojila je titulu svjetske prvakinje.

Strpljenje, preciznost i koncentracija - neke su od odlika koje krase našu sugovornicu, a onda smo se uvjerili - ona je i hrabra! Bez ikakve zaštite skidala je s udice škarpoča iz porodice škarpina...

Priču o Marini donosi naša riječka ekipa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!