Maska s integriranom jadranskom soli

01.06.2021.

15:45

Autor: Zdravka Giacometti/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

"Diši morski zrak"

"Diši morski zrak"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Naša je priča inspirativna, pozitivna i zabavna, priča naša sugovornica Sanja Gagulić koja je ideju kako da pomogne sinu koji je imao probleme s disanjem, godinama pretvarala u poduzetnički projekt i ovih dana iz proizvodnje izlazi njezina maska s integriranom morskom soli.

Sjajan primjer kako od ideje doći do posla, predstavlja ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Još mnogo prije pandemije, Sanja Gagulić sanjala je maske "Diši morski zrak". Prije desetak godina rodila je sina pa su maleni prerano rođeni dječak i njegove potrebe, doveli do poduzetničke priče.


Njezin je Niko ozdravio, pluća su mu odlična, no Sanja je godinama razvijala ideju maske s pomoću koje dišemo čistu jadransku sol. Savjetovala se s razvojnim inženjerima, dizajnerima, bankarima, tvornicama, a osobito s liječnicima pulmolozima. 


Pulmolozi su podržali Sanjinu ideju, no ostvarenje je bilo sve, samo ne lagano. Zamišljala je masku s jadranskom soli, od sirovina koje su izrađene isključivo u Hrvatskoj. Prije pet godina izradila je prvu, ručno su je sašili od sirovine za pelene.

Sanja Gagulić

Sanja Gagulić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

I baš ovih dana u online prodaji, kao i u našim ljekarnama, možete kupiti hrvatsku masku "Diši morski zrak". Svi je mogu upotrebljavati. Nema poznatih kontraindikacija za udisanje morskog zraka, tvrdi pulmolog prim. mr. sc. Žarko Vrbica.


- Toliko čista jer je još Pitagora rekao da je "sol rođena od najčišćih roditelja: sunca i mora", citira Sanja koja je nakon mnogih godina razvijanja poduzetničke ideje ostvarila san. 


Možda bolest COVID-19 u njezinu slučaju odigra divnu i pozitivnu ulogu - pridonese poslovanju hrvatskog proizvođača. Dopunjavat će proizvodnju komplementarnim proizvodima, a divno je što i u inozemstvu ima zanimanja za maske s jadranskom soli.

"Diši morski zrak"

"Diši morski zrak"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!