19:42 / 30.12.2019.

Autor: Višnja Ružojčić/T.V./HRT

Mato - dobri čovjek iz Ruševa

-

-

Foto: - / -

Nakon što je lani sa sto tisuća eura darivao požešku bolnicu, ove je blagdane razveselio mještane malog Čaglina. Mjesnoj ambulanti kupio je prijeko potreban EKG uređaj.
Dobri čovjek iz Ruševa, sedamdesetšestogodišnji Mato Veić, ponovno u akciji! Nakon što je lani sa sto tisuća eura darivao požešku bolnicu, ove je blagdane razveselio mještane malog Čaglina. Mjesnoj ambulanti kupio je prijeko potreban EKG uređaj.

Za svoju ambulantu u Čaglinu dobrotvor Mato nije htio bilo kakav EKG aparat. Samo najbolji.

- Rekla sam mu da smo mi zadovoljni i sa nekim jeftinijim aparatom, ali on je rekao da želi najbolji tako da se ravnatelj odlučio za taj 12 kanalni koji stvarno ima sve, objašnjava liječnica Ružica Komadina.

Odavno ga je trebalo nabaviti.

- Nismo mogli i onda vam dođe čovjek i kaže dajte koliko to košta ja ću vam to odmah uplatiti. On je to u jednom danu uplatio, ističe Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

Dvadeset tisuća kuna! Za siromašnu slavonsku općinu više nego savršen blagdanski dar. Mještani oduševljeni. Zbog EKG-a više neće morati putovati u Požegu ili Slavonski Brod.

Mato je lani darovao veliki iznos i požeškoj bolnici. I on je srčani bolesnik. Mirovinu je teško zaradio u Švicarskoj, štedio je i jedva čekao da se vrati u rodni kraj.

- Ja sam zadovoljan. To je dobro. A ima ljudi, rekao mi je onaj ravnatelj bolnice, ima ljudi milijardera, a ništa nisu dali. Jedino sam se ja našao, kaže Mato Veić, dobrotvor iz Ruševa.

Dobri čovjek iz Ruševa! Nastavit će pomagati jer, kaže, mir i radost dijeljenja ni sa čim se ne mogu mjeriti.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!