16:18 / 10.04.2019.

Autor: V.M./Hina

Međunarodna nagrada vinkovačkim 'Rimskim danima'

-

-

Foto: - / -

U povodu nagrade 'Plautilla' koju je vinkovačka manifestacija 'Rimski dani' dobila na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalo je organizatorima istaknuvši da se ta manifestacija mora razvijati.
U povodu međunarodne kulturno-turističke nagrade 'Plautilla' u kategoriji kulturno-turističkog proizvoda koju je vinkovačka manifestacija 'Rimski dani' dobila na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalo je organizatorima manifestacije istaknuvši da se 'Rimski dani' moraju razvijati.

-
S ovom manifestacijom dobili smo lijep medijski prostor, potom je i nagrađena, a sve to nas obvezuje da je dodatno gajimo i razvijamo kako bi dosegla razinu svojevrsnog magneta za turiste, za posjećivanje Vinkovaca, rekao je Bosančić, uputivši čestitke TZ Vinkovci, Gradskom muzeju, Upravnom odjelu za turizam i tvrtki Novosti, kao i drugima uključenima u organizaciju 'Rimskih dana'.

- Ovogodišnja manifestacija održat će se prvoga vikenda u lipnju, najavio je Bosančić, a zbog radova u središtu grada zbivanja će se premjestiti na Trg Vinkovačkih jeseni i Trg dr. Franje Tuđmana.

Direktorica TZ Vinkovci Martina Matković istaknula je da turistička nagrada svjedoči kako se manifestacija 'Rimski dani' razvija u pravome smjeru, obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada te doprinosi ukupnoj vidljivosti Vinkovaca.

- Stoga su 'Rimski dani' dobili i Facebook stranicu preko koje svi zainteresirani mogu pratiti novosti vezane za tu manifestaciju, rekla je Matković.

Dodala je da grad Vinkovci raspolaže trenutačno s 427 hotelska ležaja, 300-njak hostelskih, a registrirano je i 15 malih iznajmljivača koji raspolažu s 23 sobe što je ohrabrujući jer su se mali iznajmljivači pojavili tek unazad dvije godine, odnosno do 2016. godine nije bio registriran niti jedan.

U 2018. godini u Vinkovcima je ostvareno 26.605 dolazaka i 53.884 noćenja turista od čega se 74 posto odnosilo na domaće, a 26 posto na strane turiste.

Matković je predstavila i novoobjavljenu turističku brošuru 'Vinkovci od A do Ž' u kojoj je jednostavnim tekstovima i atraktivnim fotografijama na informativan, vizualno zanimljiv način predstavljene povijesne, kulturne i druge zanimljivosti iz više od 8 tisuća godina kontinuirana naseljavanja prostora grada.

Za sada je brošura na hrvatskome jeziku no do kraja godine, najavila je Matković, pojavit će se i u engleskom i njemačkom prijevodu.

Počeli Rimski dani u Vinkovcima

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!