12:37 / 17.02.2021.

Autor: Hina

Međunarodni online koncert za stradale u potresu

Posljedice potresa u Petrinji

Posljedice potresa u Petrinji

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

U subotu, 20. veljače, održat će se online humanitarni koncert, od kojega će se prikupljena sredstva namijeniti stradalima u potresima koji su u prosincu pogodili Hrvatsku. Na zoom događaju prenosit će se nastupi eklektične mješavine balkanskih i britanskih glazbenika, u raznim žanrovima.

Najavljeni su nastupi, među ostalima, Poma (Maja Posavec, Ivan Kapec iz Zagreba), Damir Imamović (bosanski skladatelj), Bojan Čičić (hrvatski violinist), John Robb (iz The Membranes, UK). Zasad su najavljeni još i Ivana Gavrić (UK & BiH), Will Pound (nominirani za trostruku BBC-jevu nagradu u Velikoj Britaniji) i Bob Fox (UK), Rowan Godel (Oysterband, The Levellers, UK), nagrađivana škotska folk pjevačica, Iona Fyfe, no očekuje se da će još izvođača potvrditi svoje gostovanje.


Neki od glazbenika će sudjelovati u dopisivanju na chatu tijekom koncerta, a organizatori najavljuju i goste iznenađenja. Inicijativu je pokrenula britanska organizacija The Ukulele & Other Machines.

Ulaznice se mogu kupiti na ovoj poveznici, a sav novac bit će uplaćen na račun Zaklade Solidarna za sve stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!