Mihovil osvaja medalje na gotovo svakom natjecanju

16.11.2021.

12:25

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Mihovil Ninčević

Mihovil Ninčević

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Mihovil Ninčević je 23-godišnji plivač s invaliditetom. Bavi se plivanjem 9 godina i nema natjecanja s kojeg se nije vratio barem s jednom medaljom, a vlasnik je čak 6 državnih rekorda. Sada trenira u nedavno osnovanom klubu Jadera za osobe s invaliditetom te poziva ostale sa sličnim problemima da dođu na bazen!

Svakoga dana Mihovil svoju poslijepodnevnu rutinu započinje plivajući leptir stilom. Dolazak na bazen, priprema i plivanje puno je više od treninga za ovog mladića. Provede u vodi i po nekoliko sati. Neumoran je Miho i kad je o rušenju državnih rekorda riječ.

- Sada ima 6 državnih rekorda za svoju kategoriju, rekao je Ante Džaja, trener PK Jadera Zadar.

- To su 50 m leptir, 100 m leptir, 50 m slobodno, 100 m slobodno, 50 m leđno i 100 m leđno, nabrojao je Mihovil.

Nema mu premca u Hrvatskoj i zato ne planira odustati od plivanja. Osvojio je Mihovil do sada barem 80 medalja. Ali time se ne opterećuje.

U sklopu Plivačkoga kluba Jadera odnedavno djeluje klub za osobe s invaliditetom. Dodatni je to izazov za trenere. Upravo su stoga iz kluba uputili poziv roditeljima i djeci s bilo kakvim poteškoćama. Na bazen na Višnjiku svi su pozvani...


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!