11:57 / 13.04.2019.

Autor: 7:05 14-4-2019

Milka Podrug Kokotović kazalištu još nije rekla – zbogom

-

-

Foto: - / -

Milka Podrug Kokotović i Kazalište Marina Držića imaju neraskidivu umjetničku vezu već punih 65 godina .Velika glumica započela je svoj kazališni angažman u Dubrovniku 1954. godine te ostala vjerna tom kazalištu sve do danas.
Milka Podrug Kokotović i Kazalište Marina Držića imaju neraskidivu umjetničku vezu već punih 65 godina .Velika glumica započela je svoj kazališni angažman u Dubrovniku 1954. godine te ostala vjerna tom kazalištu sve do danas.

Da još nije rekla zbogom daskama koje život znače pokazala je obnovom predstave 'Bjegunke' u kojoj je nastupila s Ksenijom Prohaskom u režiji Nenni Delmestre. - Za mene je Milka jedna od najmodernijih glumica s kojim sam ikad radila. Ta njena fantastična energija, ta inspiracija, taj perfekcionizam - to je nešto što mi je žao da mladi studenti glume ne dođu malo osjetiti. Taj način na koji Milka pristupa ulozi, predstavi, ta njena posvećenost, to je nešto stvarno za divljenje, kaže redateljica Nenni Delmestre.

Samoj Milki Podrug Kokotović teško je osvrnuti se na sva glumačka ostvarenja - to je posao koji je veseli i dok je tako, ne želi reći zbogom.

- Kad bi čovjek stao iza svake godine koliko je sadržaja imala dobrog ili lošeg, to ja spremim u škafetine, a kasnije polako, kad sam od volje, vraćam i otvaram i mogu se zgroziti, a mogu se i veseliti, biti ponosna, napominje naša velika glumica.

- Zapravo, ja sam izdržala to je zanimanje; to je rad, posvećenje. Nije ovo završetak dok sam ja na sceni, dok ja mogu pamtiti kao što pamtim, igrati, i neću reći – proizvoditi. Dok sam na nogama i to želim raditi, stojim iza toga. Kad ne bih mogla, ne bih bila tu. Ovo me veseli, poručuje Podrug Kokotović.

Zanimljivo je da u svojoj karijeri, premda su joj se nudile filmske uloge, ostala je vjerna kazalištu.

- To nije bilo ovo doba interneta i mobitela, a ja sam odbila 18 filmova jer sam bila toliko zauzeta u kazalištu Marina Držića. Po 6 predstava smo imali i nismo se previše tužili. Ja sam odbila primjerice Kusturicu, nisam se mogla maknuti jer sam stalno bila u pogonu. Onda su se otvorila vrata Ljetnih igara - da nije bilo igara ja bih možda prihvatila ponude uz Zagreba, Beograda… Ostala sam jer sam uplovila u Ljetne igre i tu sam igrala najveće uloge. Sve u svemu, to je sve zaokruženo Dubrovnikom, kaže slavna dramska umjetnica, koja je 'Bjegunkama' proslavila 65 godina posvećenosti glumačkom poslu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!