16:30 / 18.04.2019.

Autor: Klara Dujmović/E.L.S./HRT

Milorad dobio priključak za kolica, već planira kuda će otići

-

-

Foto: - / -

Potrebnih 35 tisuća kuna prikupljeno je zahvaljujući dobrim ljudima, a humanitarnoj se akciji priključio i grad Vodnjan.
Za teško bolesnoga Milorada Matijaša iz Vodnjana kupljen je priključak koji će pokretati njegova invalidska kolica. Tako je humanitarna akcija "Ispunjeni snovi" pokrenuta prošloga Božića, uoči Uskrsa dobila sretan završetak.

Miloradu Matijašu ispunjen je san. Dobio je priključak za svoja invalidska kolica te ih pokreće uz pomoć baterijskoga pogona. Sada će se moći samostalno kretati, bez tuđe pomoći. Već planira kuda će otići. Sada mu nije toliko teško jer je priključak za kolica u potpunosti prilagođen njegovim potrebama.

- To je pognoski kotač na principu električne bicikle. S punjenjem od 3 sata na bilo koju utičnicu može prijeći 50 kilometara - objašnjava Ivan Olenjuk, predstavnik proizvođača opreme.

Potrebnih 35 tisuća kuna prikupljeno je zahvaljujući dobrim ljudima, a humanitarnoj se akciji priključio i grad Vodnjan.

Humanitarna se akcija dobrih ljudi ovime ne završava. Želja je trošnu kućicu u kojoj Milorad Matijaš živi, urediti i prilagoditi njegovim potrebama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!