Mirjana Rakić: Dragi gledatelji, riješite se automobila

04.03.2023.

06:49

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Mirjana Rakić

Mirjana Rakić

Foto: HTV / HRT

Mirjana Rakić, novinarka i dugogodišnja vanjskopolitička urednica na HRT-u, obožava putovanja. Ona su za nju veliko bogatstvo. Privatno i poslovno puno je putovala. Iako više ne vozi, ima stvari u prometu koje je ljute, a ima i poruku za one u 'zlatnim godinama'.

Legenda hrvatskog novinarstva Mirjana Rakić od vožnje je odustala 2017. godine jer je shvatila da joj automobil i ne treba. Živi u centru, a do prijatelja lako može doći gradskim prijevozom. I prije je, kaže, na putovanja ili odmor odlazila zrakoplovom ili autobusom.

- Meni autobus ne predstavlja nikakav problem jer volim čitati. I kad smo poslovno išli na putovanja, nekad, do Ženeve kad se pregovaralo o priznanju Hrvatske - ja sam cijelim putem čitala. To je meni bio užitak, priča Mirjana Rakić.

Međutim, uvijek je bilo situacija koje su je u prometu ljutile. Primjerice "spor prolazak na semaforu".

- Kad se upali zeleno svjetlo, onaj prvi krene tražiti mjenjač, tako da onaj zadnji, ako je i treći - ne stigne proći. Gužva u prometu tako se povećava za 50 posto, kaže.

A gledateljima poručuje: "Dragi gledatelji, ako vam više nije do do auta, ako vam on nije nužda - riješite ga se. Ima puno boljih, divnijih stvari na koje možete potrošiti taj novac i sačuvati svoje zdravlje. A ne da se nervirate oko nečega oko čega se stvarno u tim godinama ne trebate nervirati."


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!