22:52 / 08.02.2021.

Autor: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/HRT

Mosoraši šalju treću kućicu na Banovinu

Treća kućica za Banovinu

Treća kućica za Banovinu

Foto: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/ / HRT

Hrvatsko planinarsko društvo Mosor iz Splita nastavlja pomagati stanovništvu na potresom pogođenom području. Mole građane da doniraju grijalice i štednjake, a namjera im je kupiti i građevni materija. Na Banovinu šalju treću kamp kućicu. Još će je malo ulaštiti kako bi obitelj kojoj je daruju u nju mogla odmah.

- Nije problem naći obitelj kojoj treba, kaže Ivan Bućan - "problem je odabrati između svih kojima treba, tako da budite sigurni, kućica će doći u prave ruke". Čvrsta veza splitskih planinara s Petrinjom počela je nekoliko sati nakon razornoga potresa. Prostorije društva napunile su se u tren oka.

Krenuli su dovoziti stvari razvoziti privatnim automobilima i kombijem HGSS-a. Onda je Ivan preko oglasa sam kupio dvije kamp kućice. Krenula je akcija prikupljanja novaca. Novac mu je vraćen, ali ga je ostalo dovoljno za još, priča predsjednica HPD-a Mosor Ivana Radonić.

Prostorije u Sinovčićevoj 2 u utorak i srijedu poslijepodne otvorene su za donatore. Ne donosite odjeću, poručuju, već grijalice, štednjake ili novac. Ivanov kontakt i ostale pojedinosti plemeniti ljudi mogu pronaći na internetu. Put Petrinje Ivan kreće u četvrtak ujutro. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!