09:23 / 08.02.2018.

Autor: DJH

Motorom obišli 41 zemlju, jedva čekaju nova putovanja

-

-

Foto: - / -

Hrvatski moto savez dodijelio je priznanje Igoru Kukecu za motorista 2017. godine, osvojio je i titulu pobjednika Turing kupa za najviše prijeđenih kilometara u prošloj godini.
Strast prema motorima imaju mnogi još od malih nogu. Igor Kukec i njegova supruga Renata tu su strast otkrili tek prije 4 godine, kada su im djeca postala odraslija. Do sada su obišli 41 zemlju, upoznali i sprijateljli se s mnogim ljudima, uživali u njihovim znamenitostima i jelima i doživjeli bezbroj neprocjenjivih iskustava koja ih mame na nova putovanja.

Prvu turu smo napravili tu, ovdje nedaleko, išli smo do jedne gostionice gdje smo išli na palaćinke, to je bilo 5 kilometara. To je meni bilo fantastićno. Mi smo odvozili taj dan ukupno 10 km, to je meni bio događaj. Nisam ni zamislio da ću dva mjeseca kasnije već imati 10 000 km ispod kotača, kaže Igor Kukec.

Nakon vožnje po Hrvatskoj, motociklom je bračni par Kukec do sada obišao 41 zemlju, od nama susjednih do Grčke, Španjolske, Turske, Moldavije te skandinavskih zemalja i Nordkapa, najsjevernije točke Europe.

To je bila ujedno i najveća ruta koju smo vozili, kaže Igor. Trajala je 30 dana i bila je dugačka nešto manje od 13 000 km. Ostalo je dok smo došli do Nordkapa još 21 dan vremena pa smo odlučili skoknuti malo do Engleske, onda iz Engleske natrag u Španjolsku preko Andore.

Putovanja biraju prema preporuci te ih usklađuju s vlastitim željama, radnim i obiteljskim obvezama. Igor je službenik u ZET-u a Renata radi u jednoj zagrebačkoj bolnici. Kažu, ne putuju radi cilja, nego radi puta koji prelaze do tog cilja.

Užitak im je i njihovo četvero djece, koja vole to što mama i tata rade, a kojoj za njihova izbivanja priskoče u pomoć bake. Odrasli su i imaju svoje afinitete. Najstariji sin Marko voli automobile i ekstremni biciklizam. Benedikt trenira gimnastiku, sudjeluje na državnim natjecanjima, dok su Bruno i Madlena članovi KUD-a Bistra. Katkad netko od njih zamijeni mamu na putovanju.

Hrvatski moto savez dodijelio je priznanje Igoru Kukecu za motorista 2017. godine, osvojio je i titulu pobjednika Turing kupa za najviše prijeđenih kilometara u prošloj godini.

Mnogo je još dijelova svijeta koje ovaj neobični i pustolovni bračni par želi posjetiti. Sljedeća bi trebala biti Afrika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!