10:38 / 01.02.2018.

Autor: Šime Kovačević/T.V.

Može li uzgoj hrane promijeniti ekološki otisak potrošača?

-

-

Foto: - / -

Može li se hrana uzgajati i u gradu? Kako pospješiti bioraznolikost u urbanim sredinama i učiniti prirodu sastavnim dijelom urbanog identiteta? Mogu li gospodarenje biološkim otpadom i pravilna briga o tlu postaviti temelje zdrave kulture i ekonomije? Kako vratiti život u degradirana tla, a samim time i u hranu koju jedemo?
Može li uzgoj hrane promijeniti ekološki otisak potrošača? Može li se hrana uzgajati i u gradu? Kako pospješiti bioraznolikost u urbanim sredinama i učiniti prirodu sastavnim dijelom urbanog identiteta? Mogu li gospodarenje biološkim otpadom i pravilna briga o tlu postaviti temelje zdrave kulture i ekonomije? Kako vratiti život u degradirana tla, a samim time i u hranu koju jedemo?

Na ta ali i brojna druga pitanja odgovor je pokušao pronaći kolega Šime Kovačević:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!