"MOŽEMO I MI" - radionice za osobe s intelektualnim oštećenjima

20.08.2020.

17:11

Autor: Domagoj Matić/Regionalni Dnevnik/HRT

-

-

Foto: - / -

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar nastavlja provedbu trogodišnjeg programa pod nazivom "MOŽEMO I MI".
Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar nastavlja provedbu trogodišnjeg programa pod nazivom "MOŽEMO I MI". Glavni ciljevi su poboljšanje kvalitete života osobama s intelektualnim oštećenjima što uključuje bavljenje sportom i različite radionice.

Stjepan je jedan od polaznika programa. Svakoga dana dočeka ih novi sportski izazov prilagođen njihovim mogućnostima.

- Volim nogomet, pikado, nogomet i košarku, govori Stjepan Mikulić, UZOSIO "Golubica Vukovar."

Pretilost je jedan od velikih problema za osobe s intelektualnim poteškoćama stoga je tjelesna aktivnost od iznimne važnosti.

- Uz svoje dijagnoze imaju i sklonost ka pretilosti. Svakodnevnom vježbom mi smo uspjeli zadržati korisnike na onom stadiju na kojem su bili prije tri godine što je nama ogroman uspjeh, objašnjava Ivana Azenić, predsjednica UZOSIO "Golubica Vukovar".

Zahvaljujući ovom projektu zaposlene su i dvije osobe koje će provoditi potrebne aktivnosti. Među njima je i Barbara.

- Cilj samog projekta kao i moje ulogu u njemu je da djelujemo na psiho-fizički status svakog korisnika i njihovu socijalnu aktivnost kroz razna druženja, natjecanja, govori Barbara Duspara, radna instruktorica. 

Korisnici udruge Golubica Vukovar svake godine posjećuju sportska natjecanja diljem Hrvatske i inozemstva, a lani su sudjelovali i na specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju s koje su se vratili s čak dvije srebrne medalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!