10:21 / 15.03.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Na Baliju bez mobilnog interneta i zrakoplova na Dan tišine

-

-

Foto: - / -

Opskrbljivači mobilnog interneta zamoljeni su da prekinu usluge, osim neophodnih. Međunarodna zračna luka Ngurah Rai bit će zatvorena na 24 sata.
Mobilna povezanost s internetom i zračni promet privremeno su prekinuti danas na Baliju povodom hinduističke Nove godine koja se slavi na tom vrlo turističkom indonezijskom otoku gdje se stanovnici pripremaju za Dan tišine.

Povodom Nove godine koju na Baliju zovu Nyepi, stanovnici jedinog u potpunosti hinduističkog otoka u Indoneziji, najnapučenijoj muslimanskoj zemlji na svijetu, prekidaju uobičajene aktivnosti na jedan dan tišine, posta i meditacije tijekom 24 sata počevši u 6 sati u subotu po lokalnom vremenu (ponoć s petka na subotu po hrvatskom).

Danas su sve osobe koje se nalaze na Baliju, uključujući brojne turiste koji provode odmor na otoku poznatom po rajskim plažama, pozvane da ostanu u hotelima i svojim domovima.

Automobilima i prometalima na dva kotača neće biti dopušteno cirkulirati osim vozilima hitne službe, a svjetla u domovima kao i javna rasvjeta bit će ugašeni.

Opskrbljivači mobilnog interneta zamoljeni su da prekinu usluge, osim neophodnih. Međunarodna zračna luka Ngurah Rai bit će zatvorena na 24 sata.

Prekida se promet na 480 letova, među kojima 240 međunarodnih.

Brojni turisti došli su upravo da dožive mir i spokoj Nyepija, kazao je glasnogovornik zračne luke Yanus Suparyogi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!