Pomorske kontrole od Jet ski vozača naplatile 307.000 kn kazni

12.08.2021.

17:49

Autor: Ivana Brailo Drnas/Regionalni dnevnik/Hina/HRT

Mato Kekez

Mato Kekez

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U akciji pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru "Jet ski 2021", koja se održala danas od 11 do 18 sati, utvrđeno je 145 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 307.534 kune, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U lučkim kapetanijama Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika provedeno je ukupno 279 pregleda, najviše na području Rijeke (55). Najviše prekršaja utvrđeno je u zadarskoj kapetaniji, njih 31. Najveći ukupni iznos kazni izrečen je na području Pule gdje je utvrđeno 29 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 92.800 kuna.

Cilj akcije bio je provjeriti spremnost i učinkovitost djelatnika sigurnosti plovidbe kako bi se još bolje osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu u vrijeme kada na moru boravi veći broj turista te plovi veći broj plovila. U akciji je posebna pažnja posvećena kontroli korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon, odnosno jet ski-a.

- S obzirom na to da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja prometnih nesreća s jet ski vozilima, ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača, istaknulo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naplaćeni iznos kazni se odnosi na naplatu na licu mjesta, dok se kazne za vlasnike koncesijskih odobrenja naplaćuju posebno putem prekršajnih prijava, dodaje se u priopćenju.

Na što sve pazi pomorska policija rekao nam je Mato Kekez, lučki kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!