10:14 / 12.05.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Nacionalni park "Krka" nudi promotivne cijene ulaznica

-

-

Foto: - / -

Individualni se posjetitelji mogu kretati pješke i biciklima te uživati u svim prirodnim vrijednostima i kulturnopovijesnim bogatstvima parka.
Nacionalni park "Krka" ponovno je otvoren za posjetitelje po promotivnoj cijeni ulaznica od 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu i mlade.

Nakon gotovo dvomjesečne stanke Nacionalni park "Krka" ponovno je širom otvorio svoja vrata individualnim posjetiteljima, koji će uz promotivne cijene ulaznica u razdoblju do 18. lipnja 2020. imati priliku otkriti čari hrvatske prirodne i kulturne baštine koje čuva područje NP "Krka".

Individualni se posjetitelji mogu kretati pješke i biciklima te uživati u svim prirodnim vrijednostima i kulturnopovijesnim bogatstvima parka, a ugostiteljski će objekti biti otvoreni u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Naši vrijedni djelatnici i stručne službe javne ustanove Nacionalni park Krka marljivo rade cijelo vrijeme, vrše istraživanja i monitoringe i mi smo ponosni što smo otkrili za znanost još uvijek nepoznate nove dvije vrste maločetinaša. To nam je vrlo važno jer smo ih otkrili na Roškom slapu, a oni govore o čistoći i kakvoći vode. Što je življi svijet u vodama, to je i voda zdravija - rekla je ravnateljica parka Nella Slavica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!