18:34 / 17.12.2019.

Autor: M.Š./Hina

Najavljen novi "Škraping": Moto je "more bez plastike"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najveća i najposjećenija trekking utrka u Hrvatskoj podijeljena je u četiri kategorije.
"More bez plastike" (Keep the sea plastic free ) moto je 15. Škrapinga, trekking utrke koja će se održati 7. ožujka sljedeće godine u Tkonu na otoku Pašmanu i na kojoj se očekuje više od 1500 natjecatelja, najavili su u utorak organizatori na konferenciji za novinare u Domu Zadarske županije u Zadru.

- Uvijek nastojimo privući turiste u sezoni i posezoni brojnim turističkim sadržajima s naglaskom na našu prirodnu baštinu, tradiciju i autohtoni doživljaj. Upravo smo iz te manifestacije naučili da turiste trebamo potaknuti da svoj odmor provedu što aktivnije, a baš mi imamo sve uvjete za to, rekao je načelnik tkonske općine Goran Mušćet te dodao na toj utrci očekuju više od 1500 natjecatelja.

Najveća i najposjećenija trekking utrka u Hrvatskoj podijeljena je u četiri kategorije: Ultra 45 kilometara, namijenjena je iskusnim sportašima koji će startati iz Ždrelca, mjesta na zapadnoj strani otoka Pašmana, Challenger - 25 kilometara, upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana, Active kao jednostavnija kategorija obuhvaća 12 kilometara hodanja ili trčanja s pogledom na Nacionalni park Kornate i zadarski arhipelag, te kategorija Light šest kilometara, mogu sudjelovati djeca i odrasli koji namjeravaju provesti vrijeme na Škrapingu u druženju i šetnji u prirodi.

Dan poslije glavne utrke, 8. ožujka održat će se dječji škraping u organizaciji Dječjeg vrtića "Ćok" iz Tkona, koji ove godine nosi naziv "Zeleni Škrapić", a djeca iz deset vrtića Zadarske i Šibensko-kninske županije u sklopu programa posjetit će Benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana na brdu Ćokovcu iznad Tkona.

Prijave za Škraping otvorene su danas u podne i primat će se do 28. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!