Najprodavačica Tanja Nekić: Treba se veseliti suncu, danu, malim stvarima

01.02.2022.

12:58

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Najprodavačica Tanja Nekić

Najprodavačica Tanja Nekić

Foto: HRT / HRT

Susretljivoj i ljubaznoj prodavačici Tanji Nekić nedavno je uručena plaketa "Nasmiješeno sunce". Plaketom zadarski gradonačelnik, u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, Turističkim zajednicama Grada i Županije, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja, tradicionalno nagrađuje najbolje pojedince u gradu nakon uspješne turističke sezone.

- Volim prodavati, volim ljudima ugoditi, poručuje gospođa Nekić. Nikad se, kaže ne bi odrekla svog posla jer voli raditi s ljudima i dobro se osjeća na otvorenom, a tržnica je lijepa i ljudi dobri.

Ne smeta joj ni kiša ni bura jer je na tržnici već 20 godina pa je navikla na sve. Voli prodavati "ono naše, ono tradicionalno". Sve je danas poskupjelo, kaže, ljudima je to puno, ali nema druge, naučit ćemo se.

Sretna je što je dobila nagradu:

- Trudiš se, radiš, daješ sve od sebe, a kad netko to prepozna, nema ljepšeg od toga.

Kolegice je počastila, voli se družiti s njima, tako im je, kaže, ljepše i lakše na tržnici. A na pitanje novinarke kako može stalno biti nasmiješena i dobre volje, odgovara:

- Polako, strpljen spašen. Treba se veseliti suncu, danu, ljudima koji će ti doći jer dođu ciljano kod tebe i onda ti je drago. Treba se veseliti malim stvarima, onda je sve lakše- poručuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!